Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Dissenser i regjeringen

For saker under Utenriksdepartementet har det vært en dissens i Regjeringen i perioden. Dissensen gjelder godkjenning av EØS-komiteens beslutning nr. 69/98 om endring av EØS-avtalens vedlegg I (Veterinær og plantesanitære forhold). Statsrådene Enger Lahnstein, Queseth Haarstad, Meltveit Kleppa og Arnstad dissenterte i statsråd 5. november 1998 idet de ba tilført statsrådets protokoll følgende:

«Etter en samlet vurdering er vi kommet til at vi ikke kan gi vår beslutning til tilrådingen om godkjenning av EØS-komiteens beslutning nr. 69/98 om endring av EØS-avtalens vedlegg I (Veterinære og plantesanitære forhold) i samsvar med et fremlagt forslag.»

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Inger Lise Husøy, Laila Kaland, Jørgen Kosmo og Gunnar Skaug, fra Fremskrittspartiet, Carl I. Hagen og Vidar Kleppe, fra Kristelig Folkeparti, Odd Holten og Kari Økland, fra Høyre, Svein Ludvigsen, og fra Sosialistisk Venstreparti, Heikki Holmås, har merket seg at det har vært en dissens i Regjeringen.

Komiteen har for øvrig ingen merknader.