Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Komiteens merknader

Komiteens flertall, medlemmene fra Fremskrittspartiet, øyving Korsberg og øyvind Vaksdal, fra Kristelig Folkeparti, Bror Yngve Rahm og Lars Rise, fra Høyre, Jan Johnsen og Jan Tore Sanner, fra Sosialistisk Venstreparti, Hallgeir H. Langeland, fra Senterpartiet, John Dale og fra Venstre, Gunnar Kvassheim, viser til at kuttet på 2,0 mill. kroner til Aksjon Jærvassdrag henger sammen med at det i en periode har vært problemer med å få den ønskede framdrift i aksjonen. Resten av den avsatte bevilgningen på 5 millioner kroner på 1998-budsjettet er nå brukt til godkjente prosjekter i henhold til den vedtatte handlingsplanen, og det er betydelig vilje lokalt til å bidra til at aksjonen kan gjennomføres som forutsatt. I den forbindelse vises det til at Aksjon Jærvassdrag er oppført med 3,462 mill. kroner i budsjettet for 1999.

Komiteens medlemmer fra Arbeiderpartiet, Olav Akselsen, Aud Blattmann, Gunn Karin Gjul, Bent Hegna, Torny Pedersen og lederen Jens Stoltenberg, viser til merknadene i budsjettinnstillingen for 1998 om Jærvassdraget. Disse medlemmer mener at det ikke ligger til komiteen å vurdere ulike prosjekter opp imot hverandre, men at dette må avgjøres i departementet. Disse medlemmer viser også til brev til komiteen fra Miljøverndepartementet ved miljøvernministeren av 6.11.98, der det gjøres oppmerksom på at det dersom ordningen legges ned, kan «søkes finansiering under andre eksisterende tilskuddsordninger».