Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Sammendrag

Det fremmes i dokumentet følgende forslag:

«Stortinget ber Regjeringen sørge for at det blir installert teksttelefon med automat ved alle landets sentral- og regionsykehus, samt ved Rikshospitalet og Det Norske Radiumhospital.»

Som bakgrunn for forslaget viser forslagsstillerne til at pasienter i en sykehussituasjon er avhengige av å kunne ha kontakt med pårørende og andre, og at dette for de fleste pasientgrupper i dag ikke er noe problem ettersom pasienttelefoner er lett tilgjengelige ved de fleste sykehusavdelinger.

Forslagsstillerne framholder at for døve er denne tjenesten fremdeles utilfredsstillende, idet de på de fleste sykehus ikke har noen mulighet til å komme i kontakt med sine pårørende.

Det vises til at det er registrert 4000 døve i Norge, og at også mange av de ca. 400000 hørselshemmede er avhengig av teksttelefon for å kunne kommunisere med pårørende utenfor sykehuset. Etter forslagsstillernes syn bør teksttelefoner uten vanskeligheter kunne installeres ved alle landets sentral- og regionsykehus der de lengste oppholdene forekommer.

Forslagsstillerne uttaler at kostnadene av at forslaget gjennomføres, vil være ca. 600000 kroner.