Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Forslag fra mindretall

Forslag fra Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 1

       Stortinget ber Regjeringen gjennomgå plan- og bygningsloven, byggeforskriftene og aktuelle retningslinjer med sikte på å øke energieffektiviteten og sikre økt bruk av alternative fornybare energibærere.

Forslag fra Fremskrittspartiet:

Forslag 2

       Stortinget ber Regjeringen avstå fra å innføre ensidige nasjonale miljøavgifter som kan svekke konkurranseevnen til norsk næringsliv.

Forslag 3

       Stortinget ber Regjeringen avvikle ensidige nasjonale miljøavgifter som svekker konkurranseevnen til norsk næringsliv.

Forslag 4

       Stortinget ber Regjeringen om å legge forholdene til rette for å stille seg positiv til en konsesjonssøknad fra Industrikraft Midt-Norge DA om etablering av kraftvarmeverk basert på bruk av naturgass i Skogn i Nord-Trøndelag.

Forslag fra Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 5

       Stortinget ber Regjeringen utrede mulighetene for å finansiere enøk-tiltak i private husholdninger over nettleien.

Forslag 6

       Stortinget ber om at Regjeringen i statsbudsjettet for 1999 foreslår ordninger som stimulerer til økt produksjon av CO2-fri fornybar energi.

Forslag 7

       Stortinget ber Regjeringen arbeide for harmonisering av avgiftene på fyringsolje med Sverige i forslaget til statsbudsjett for 1999.

Forslag 8

       Stortinget ber Regjeringen nedsette et tempoutvalg, som foretar en fullstendig gjennomgang av aktiviteten på norsk sokkel, med tanke på å få fram forslag til tiltak som kan bidra til reduserte klimautslipp så vel nasjonalt, som internasjonalt.

Forslag 9

       Stortinget ber Regjeringen gjennom økonomiske incentiver, legge til rette for at holdbarheten på komponenter i produkter skal økes, og fremme forslag om å innføre fra vugge til grav prinsippet for produsent, med krav om at « utbrukte varer » skal tas i retur.

Forslag 10

       Stortinget ber Regjeringen opprette et nasjonalt program for forskning og utvikling av alternative fornybare energikilder.

Forslag 11

       Stortinget ber Regjeringen innføre et merkesystem som viser energibruk i alle husholdningsprodukter og etablere minimumsstandarder som vil bidra til å fjerne de mest energisløsende produkter fra markedet.

Forslag 12

       Stortinget ber Regjeringen legge frem en egen stortingsmelding med tiltak for å fremme bruk av nullutslippsbiler.

Forslag 13

       Stortinget ber Regjeringen sørge for at fylker og kommuner utarbeider egne planer for hvordan disse kan senke sine klimagassutslipp.