Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

7. Forslag fra mindretall

Forslag fra Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 1

       Stortinget går imot innføring av kontantstøtten for 1-åringene fra 1. august 1998.

Forslag fra Fremskrittspartiet og Høyre:

Forslag 2

       Kontantstøtten innføres etter en ren trygdemodell i tråd med de merknader som disse medlemmer har ovenfor. Kontantstøtten utbetales på samme måte som barnetrygden, med kr  36.000 i året til alle foreldre som har et barn i de aktuelle årsgruppene uavhengig av omsorgsform. Samtidig fjernes statstilskuddet til barnehagene for ett- og toåringer.

Forslag fra Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 3

       Stortinget ber Regjeringa fremme forslag for Stortinget om en lovfestet rett til barnehageplass, med virkning fra år 2001.

Forslag 4

       Stortinget ber Regjeringa ta initiativet til prøveprosjekt med 6-timers normalarbeidsdag med lønnskompensasjon for småbarnsforeldre i noen kommuner.

Forslag 5

       Stortinget ber Regjeringa fremme forslag for Stortinget om endringer i folketrygdloven slik at « engangsstønad ved fødsel » endres til månedlig utbetaling med beløp tilsvarende minstepensjonsbeløpet i folketrygden. Mottakere av det nye minstebeløpet for fødselspermisjon skal for øvrig ha samme rettigheter som mottakere av fødselspermisjon med lønn. Ordningen innføres med virkning fra 1. august 1998.

Forslag 6

       Stortinget ber Regjeringa fremme forslag for Stortinget om å endre folketrygdloven slik at fedre med virkning fra 1. august 1998 får fulle rettigheter til lønn under fødselspermisjon, uavhengig av mors stillingsbrøk.