Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

4. Komiteens tilråding

      Komiteen viser til dokumentet og til det som står foran og rår Stortinget til å fatte følgende

vedtak:

I.

       Stortinget ber Regjeringen legge til rette for etablering av et kompetansesenter på Fornebu i samarbeid med etablerte utdanningsinstitusjoner og kunnskapsbaserte bedrifter.

II.

       Stortinget ber Regjeringen snarest komme tilbake med alle nødvendige praktiske tiltak i forbindelse med etablering av et kompetansesenter på Fornebu.

III.
1. Det foretas en grundig gjennomgang av situasjonen på IT-området for å tilpasse utdanningskapasiteten til fremtidige behov.
2. Det legges frem en plan for å øke antall utdanningsplasser, rekrutteringsstillinger og ulike påbygningstilbud ved universiteter og høyskoler.
3. Myndighetene utarbeider i samarbeid med arbeidslivets parter en egen fagopplæring innenfor IT-området.
4. IT-utdanningene søkes knyttet til de høyteknologiske bedriftene, som kan gi tema for bl.a. diplomoppgaver og doktorgradsarbeid.
5. Det etableres samarbeid mellom myndigheter og representanter for næringslivet med sikte på å utvikle et Norgesnett, der både kunnskaps- og næringsnett inngår.

Oslo, i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, den 19. mai 1998.

Grete Knudsen, Ulf Erik Knudsen, Rune E Kristiansen,
leder. ordfører. sekretær.