Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Forslag frå mindretal

Forslag frå Framstegspartiet, Kristeleg Folkeparti, Senterpartiet, Venstre og Tverrpolitisk Folkevalgte:

Forslag 1

       Dok.nr.8:68 (1997-1998) - forslag fra stortingsrepresentant Terje Johansen om skatteincentiv for å styrke forskningen - vert å leggje ved protokollen.

Forslag frå Framstegspartiet, Kristeleg Folkeparti, Senterpartiet og Venstre:

Forslag 2

       Stortinget ber Regjeringa leggje fram ei samla utgreiing av dei gjeldande og ulike skattemessige ordningar som kan styrke FoU-innsats i næringslivet.

Forslag fra Fremskrittspartiet:

Forslag 3

       Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet for 1999 fremme forslag om opprettelse av et forskningsfond.

Forslag fra Høyre:

Forslag 4

       Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet for 1999 fremme forslag om å øke skattyters fradrag for tilskudd til forskning fra dagens 10.000 kroner til 25.000 kroner, jf. skatteloven § 44 femte ledd.

Forslag 5

       Stortinget ber Regjeringen utarbeide et regelverk for overprisavskrivning på forsknings- og utviklingskostnader i tråd med merknadene fra Høyre, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Venstre i B.innst.S.nr.I (1994-1995) og legge det frem for Stortinget i Nasjonalbudsjettet for 1999.