Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

6. Ansvarsreformen for mennesker med psykisk utviklingshemming (kap. 673, post 61)

6.1 Sammendrag

       Det vises til at det opprinnelig var forutsatt iverksetting av nye regler om begrensninger og kontroll med bruk av tvang i tjenesteyting overfor enkelte personer med psykisk utviklingshemning fra 1. juli 1998, og at det for 1998 er bevilget 61,3 mill. kroner til dette formålet. Departementet tar nå sikte på iverksetting fra 1. januar 1999. Som følge av endret iverksettingstidspunkt foreslås bevilgningen redusert med 27 mill. kroner for 1998 til delvis dekning av utgiftene til trikk til Gaustad. Sosial- og helsedepartementet vil komme tilbake med forslag til ytterligere omdisponering av bevilgningen til våren.

6.2 Komiteens merknader

       Komiteen er innforstått med at de nye regler om begrensning og kontroll med bruk av tvang overfor enkelte personer med psykisk utviklingshemming ikke blir iverksatt til planlagt tidspunkt og viser i denne forbindelse til St.meld. nr. 26 (1997-1998) som er til behandling i sosialkomiteen i vårsesjonen 1998.

       Komiteen gir sin tilslutning til at midler som dermed ikke blir benyttet til det budsjetterte formålet, blir omdisponert slik departementet foreslår.