Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Forslag fra mindretall

Forslag fra Høyre, Kristelig Folkeparti, Venstre og representanten Stephen Bråthen:

Forslag 1

       Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med Statsbudsjettet for 1998 fremme forslag om å endre arveavgiftsloven av 19. juni 1964 nr. 14 § 11A, ved å redusere satsen for verdsettelse av aksjer og andeler i ikke-børsnoterte aksjer og andeler i ansvarlige selskaper og kommandittselskaper.

Forslag 2

       Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med Statsbudsjettet for 1998 redegjøre for ønskeligheten av å endre arveavgiftsloven av 19. juni 1964 nr. 14 § 11A, slik at reglene for verdsettelse av aksjer og andeler i ikke-børsnoterte aksjer og andeler i ansvarlige selskaper og kommandittselskaper også kan gjøres gjeldende for enkeltmannsforetak.

Forslag fra Høyre, Venstre og representanten Stephen Bråthen:

Forslag 3

       Stortinget ber Regjeringen gjennomgå delingsforskriften med sikte på å forenkle reglene for tilordning av aktivitet og å endre delingsforskriften, slik at en aktiv eier eller en som identifiseres med denne ikke utløser delingsplikt i selskapet før vedkommende arbeidsaktivitet overstiger 600 timer pr. år.

Forslag 4

       Stortinget ber Regjeringen utarbeide lovendringer og forskrifter som sikrer muligheten til å få fastsatt goodwill som en del av kapitalavkastningsgrunnlaget gjennom en metode med taksering. Regelverket bes fremlagt for Stortinget i forbindelse med budsjettbehandlingen for 1998.

Forslag fra Senterpartiet:

Forslag 5

       Stortinget ber Regjeringen foreta de nødvendige endringer i forskriftsverket for at 300 timersregelen for aktive eiere skal gjelde for hver enkelt eier; også for ektefeller som er eiere og samboende eiere.

Forslag fra Kristelig Folkeparti:

Forslag 6

       Stortinget ber Regjeringen endre delingsforskriften slik at en aktiv eier, eller en person som identifiseres med denne, ikke utløser delingsplikt i selskapet før vedkommende har arbeidet i virksomheten i mer enn 400 timer pr. år.