Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

6. Administrative saker

Samandrag

       Ein konsolideringsprosess når det gjeld det administrative budsjettet til IMF tok til med verknad frå budsjettåret 1996 (april 1995 - april 1996) og blei vidareført inn i budsjettåret 1997. Administrative utgifter er reelt sett blitt noko lågare gjennom desse finansåra. Ein tek òg sikte på at utgiftsnivået skal haldast på konstant nivå nominelt sett i finansåret 1998.

       På slutten av 1960-talet forma IMF ein langsiktig strategi for å samle staben i eitt bygg. Hovudkvarteret blei innretta slik at ein kunne ekspandere noko over tid dersom behovet for dette skulle oppstå. Trass i dette viste det seg på slutten av 1980-talet og starten av 1990-åra at det no var eit varig behov for meir plass. På bakgrunn av dette blei det vedteke å kjøpe ein bygning i nabolaget. Dette gjorde det mogleg å utvide hovudkvarteret, som samanlikna med andre alternativ gav lågare kostnader. Figur 8.1 i meldinga illustrerer kapitalbudsjettplanen for 1996-2001. Planen omfattar utgiftene til å fullføre byggjeprosjektet og kapitalutgifter til å skifte ut gammalt datautstyr.

       Samla administrative utgifter til drifta av IMF i finansåret 1997 utgjorde 490 mill. SDR (ca 4,6 mrd. norske kroner).

Merknader frå komiteen

       Komiteens flertall, alle unntatt medlemmet fra Rød Valgallianse, tar redegjørelsen i meldingen til etterretning.

       Komiteens medlem fra Rød Valgallianse, tar redegjørelsen i meldingen til orientering.