Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

8. Administrative og økonomiske konsekvenser

8.1 Sammendrag

       Det uttales at forslagene i meldingen ikke har vesentlige administrative og økonomiske konsekvenser. Tiltak for rusmiddelmisbrukere er i medhold av lov om sosiale tjenester et kommunalt og fylkeskommunalt ansvar. Eventuelle administrative og økonomiske konsekvenser for kommunene av endringer av sosialtjenesteloven, bl.a. med sikte på å gi pårørende rett til å kreve undersøkelse med henblikk på eventuelt tvangsvedtak, vil bli vurdert i forbindelse med lovarbeidet. Et eventuelt forslag om ekstraordinære statlige tilskudd til en handlingsplan for forebyggende rusmiddelarbeid, program for styrking av førstelinjetjenestens arbeid med rusmiddelproblemene, og metadonbehandling vil bli vurdert i forbindelse med arbeidet med statsbudsjettet for 1998.

8.2 Komiteens merknader

       Komiteens medlemmer fra Senterpartiet og Kristelig Folkeparti mener at de ekstra kostnadene kommunene blir belastet med i forbindelse med denne meldinga, må kompenseres i form av økte statlige overføringer.