Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

4. Komiteens merknader

       Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Sigvald Oppebøen Hansen, Sigbjørn Johnsen, Ragna Berget Jørgensen og Gunnar Skaug, fra Senterpartiet, Edvard Grimstad og Marit Tingelstad, fra Høyre, Petter Thomassen og Jan P Syse, fra Sosialistisk Venstreparti, Kjellbjørg Lunde, fra Kristelig Folkeparti, Dag Jostein Fremskrittspartiet, Carl I Hagen, har i forbindelse med gjennomgangen av protokollene for 1. halvår 1996, som ved gjennomgangen av protokollene for 2. halvår 1995 valgt å legge vekt på en gjennomgang av de forskrifter som er gitt av kongen i statsråd i det aktuelle tidsrom.

       Det mest sentrale spørsmål for komiteen i forbindelse med gjennomgangen av forskriftene har vært i hvilken grad de gitte forskriftene holder seg innen for rammen av de fullmaktene som er gitt i lovs form, samt i hvilken grad Regjeringen har fulgt opp klare retningslinjer fra Stortinget i premissene for delegasjonshjemlene.

       Komiteen viser for øvrig til de merknader som ble gitt i forbindelse med Innst.S.nr.296 om statsrådets protokoller for tidsrommet 1. juli - 31. desember 1995.

       Komiteen har ved sin gjennomgang av forskriftene gitt i statsråd for perioden 1. januar t.o.m. 30. juni 1996 for øvrig ikke funnet noe å bemerke.

       I forbindelse med gjennomgang av protokollene for Kommunal og arbeidsdepartementet har komiteen merket seg avgjørelsen i Kongelig resolusjon Ref. nr 53/1995-96, datert 13. mai 1996: Landsforeningen for bygg og anlegg (LBA), Oslo - klage over avslag på søknad om dispensasjon fra sysselsettingsloven § 27 for utleie av arbeidskraft, jf. utleieforskriften § 17 annet ledd og tredje ledd. Komiteen registrerer at departementet i sin avgjørelse overprøvde det partssammensatte utvalgets avgjørelse i saken, og stiller spørsmål ved om dette er i overensstemmelse med intensjonen bak nedsettelsen av det partssammensatte Arbeidsutleieutvalget.