Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

2. Realistisk budsjettering

Sammendrag

       Problemstillinger forbundet med realistisk budsjettering er omtalt i St.prp. nr. 1 (1996-1997). Departementene har i brev til Finansdepartementet bl.a. bekreftet at en vil ha stor oppmerksomhet rettet mot å komme fram til så realistiske budsjettanslag som mulig. Departementene har likevel pekt på at det ofte inntrer forsinkelser i framdriften av byggearbeider eller i gjennomføringen av støtteberettigede tiltak, som medfører at beløp ikke kan utbetales i det tempoet som samsvarer med budsjettanslagene som tidligere er utarbeidet.

       Finansdepartementet vil i forbindelse med forberedelsen av budsjettforslaget for 1998 be departementene være oppmerksomme på hensynet til realistisk budsjettering allerede fra første fase i budsjettarbeidet.

       Det er ved den endelige vurderingen av bevilgningsbehovet i St.prp. nr. 1 Tl.07 (1996-1997) (Salderingsproposisjonen) spesielt tatt hensyn til at det antas å bli overført et betydelig beløp under Forsvarsdepartementet fra 1996 til 1997, jf. ogsåSt.prp. nr. 14 (1996-1997), omgrupperingsproposisjonen for forsvarsbudsjettet. En stor del av det ubrukte beløpet i 1996 skyldes endringer i de tekniske betalingsvilkårene for de såkalte Foreign Military Sales-kjøpene. I St.prp. nr. 1 Tillegg nr. 7 er kap. 1760 post 45 foreslått redusert med 800 mill. kroner fordi dette beløpet heller ikke i 1997 er bundet til betalingsforpliktelser.

Komiteens merknader

       Komiteen tar dette til etterretning.