Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Post 22 (ny) Utgifter ved forlik

       Departementet viser til at det i en årrekke er forsøkt å finne en endelig løsning på følgende utestående saker med Amoco/Noco-gruppen:

- Fradrag for arealavgift for blokk 3/4.
- Fradrag for arealavgift for blokk 2/5.
- Justering av engangsbeløp/ «lump sum».
- NGL-tariff - fradrag for NGL-utgifter.
- «Negativ» produksjonsavgift - spørsmål om fradrag.

       Departementet viser til at forliket innebærer at rettighetshaverne frafaller eventuelle ytterligere krav i de sakene som er omfattet av forliksavtalen. Staten betaler Amoco/Noco-gruppen et kontant oppgjør pr. 1. november 1996 på 100 mill. kroner. Det vil påløpe rente på beløpet på 5,5 % pro anno etter 1. november 1996 inntil betaling finner sted.

       Regjeringen ber i proposisjonen om Stortingets samtykke til å godkjenne et samlet forlik med Amoco/Noco-gruppa, jf. forslag til vedtak III. De innbetalte avgiftene som forliket gjelder, er inntektsført i statsregneskapet under kap. 5507 post 73 Produksjonsavgift. Det foreslås at kontantoppgjøret med tillegg av renter, til sammen med inntil 101 mill. kroner til Amoco/Noco-gruppen, blir bevilget under kap. 900 Nærings- og energidepartementet, (ny) post 22 Utgifter ved forlik.