Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

4. Komiteen si tilråding

       Komiteen viser til dokumentet og rår Stortinget til å gjera følgjande

vedtak:

I.

       Pkt. 1 i Dok.nr.8:62 (1995-1996) - forslag frå stortingsrepresentant Erling Folkvord om at staten skal gje oppreisning til tatrane som gruppe, og skadebot til tatrar som har vore utsette for etnisk rensing eller andre overgrep gjort av statleg styresmakt eller av nokon som har handla på staten sin vegne og om at staten skal anerkjenne tatrane sine rettar som etnisk minioritetsgruppe - vert å avvise.

II.

       Pkt. 2 og 3 i Dok.nr.8:62 (1995-1996) - forslag frå stortingsrepresentant Erling Folkvord om at staten skal gje oppreisning til tatrane som gruppe og skadebot til tatrar som har vore utsette for etnisk rensing eller andre overgrep utførte av statleg styresmakt eller av nokon som har handla på staten sine vegne og om at staten skal anerkjenne tatrane sine rettar som etnisk minoritetsgruppe - vert å sende Regjeringa til utgreiing og uttale.

Oslo, i justiskomiteen den 21. november 1996.

Lisbeth Holand, Anita Apelthun Sæle, Olav Akselsen,
leiar. ordførar. sekretær.