Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

18. Forslag fra mindretall

Forslag fra Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 1

       Stortinget samtykkjer i at:

1. Statsbanane i 1996 kan nytte inntil 160 mill. kroner på kap. 2451, post 31 Investeringar ved bildrifta, mot inntektsføring av eit tilsvarande beløp under kap. 5451, post 30 Lån til bildrifta.
2. Samferdselsdepartementet v/Statsbanane får fullmakt til i 1996 å oppta innanlandske statslån på inntil 160 mill. kroner til NSBs bildrift.

Forslag fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti:

Forslag 2

       Dagens transportavtale mellom NSB, SJ og LKAB om malmtransport på Ofotbanen videreføres, og reforhandles ved avtalens utløp i 1997.

Forslag fra Høyre:

Forslag 3

       Stortinget samtykkjer i at i samband med gjennomføringa av den omorganiseringa av malmtransporten på Ofotbanen som er gjort greie for i proposisjonen, får Kongen fullmakt til å godkjenne at eigedomar, bygg og anlegg som NSB ikkje lenger har bruk for, blir overførte til Narvik kommune til bruk i samband med næringsutvikling og til marknadspris.

Forslag 4

       Stortinget ber Regjeringen gi Telenor anledning til å utvide egenkapitalen med 2 mrd. kroner gjennom en emisjon i kapitalmarkedet.