Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

9. Komiteens tilrådning

     Komiteen viser for øvrig til proposisjonen og det som står foran, og rår Stortinget til å gjøre følgende

vedtak:

I.

På statsbudsjettet for 1996 gjøres følgende endring:

Kap. 743 Statlig stimuleringstiltak for psykisk helsevern
  71  (ny) Generell erstatning til tidligere
        lobotomerte, kan overføres,
        bevilges med kr 50.000.000


II.

       Stortinget ber Regjeringen komme tilbake med forslag til ledelsesmodell ved Nytt Rikshospital etter at « Steine-utvalget » har avgitt sin rapport.

III.

       Stortinget ber Regjeringen legge frem en egen sak for Stortinget som oppfyller det som var uttrykt i St.prp. nr. 55 (1994-1995) og Innst.S.nr.210 (1994-1995). Det fremlegges i denne sak en økonomisk konsekvensanalyse og en oversikt over de totale kostnader ved det forslaget som blir anbefalt.

IV.

       Hedmark, Østfold og Akershus fylkeskommuner gis for henholdsvis Hovelsåsen, Ørje og Bjørnebekk anledning til endret bruk eller til å avhende eiendommen på det åpne marked. Sosial- og helsedepartementet gis fullmakt til å forhandle med de berørte fylkeskommuner om fordelingen mellom fylkeskommunen og staten av en eventuell salgssum ved avhending. Bruksendring og avhending skal skje med utgangspunkt i de føringer som er gitt i Innst.S.nr.276 (1995-1996).

Oslo, i sosialkomiteen, den 13. juni 1996.

Sylvia Kristin Brustad, John Alvheim, Valgerd Svarstad Haugland,
leder. ordfører. sekretær.