Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

4. Komiteens merknader

       Komiteen viser til Ot.prp. nr. 69 (1994-1995) og Innst.O.nr.16 (1994-1995) der Arbeiderpartiet, Høyre og representanten Roy N Wetterstad gikk inn for å omorganisere NRK til et aksjeselskap. Mindretallet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti, gikk imot denne omorganisering.

       Komiteen legger til grunn flertallsvedtaket og er på denne bakgrunn enig i at når NRK nå omorganiseres til NRK AS må det fastsettes åpningsbalanse og aksjekapital.

       Komiteen viser til at revisjonsfirmaet Ernst & Young har gjennomført fire ulike utredninger, bl.a. vurdering av verdiene i NRK samt utarbeidet forslag til åpningsbalanse.

       Komiteen viser videre til at verdien av sendernettet er vurdert ut fra hva et nybygget nett til samme standard ville koste, da det iflg. proposisjonen er problemer med å beregne markedspriser tilpasset norske forhold.

       Komiteen registrerer at egenkapitalen pr. 1. januar 1996 foreløpig er beregnet til 1.497,7 mill. kroner og at departementet har lagt revisjonsfirmaets anbefaling til grunn for fastsettelse av aksjekapitalen til 1.000 mill. kroner.

       Komiteen slutter seg til departementets forslag.

       Komiteens medlem Roy N. Wetterstad viser til sitt forslag i Innst.O.nr.16 (1994-1995) om å åpne for privat eierskap i NRK AS.