Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Forslag fra mindretall

Forslag fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti:

Forslag 1

       Stortinget ber Regjeringen legge fram drivverdighetserklæringer for hvert enkelt felt som vurderes som drivverdig, og at det i denne sammenheng legges til rette for en mer omfattende og grundig behandling enn hittil, bl.a. vedrørende produksjonsanslag, utslippsanslag og alternative utbyggingsløsninger.

Forslag fra Senterpartiet:

Forslag 2

       Utbygging og drift av Visund-funnet blir utsatt.

Forslag fra Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 3

       Visund-feltet bygges ut dersom gassen fra dette kan bidra til å dekke Norges gassalgsforpliktelser i henhold til allerede inngåtte eksportavtaler. Åsgard-feltet bygges ikke ut.

Forslag fra Kristelig Folkeparti:

Forslag 4

       Stortinget ber Regjeringen forut for nye konsesjonsrunder å legge fram forslag vedrørende omfanget av konsesjonsrunden, f.eks. ved at det blir foreslått en maksimumsbegrensning for antallet tildelinger i den aktuelle konsesjonsrunde.

Forslag 5

       Stortinget ber Regjeringen sørge for at ny gassturbinteknologi som reduserer utslippene av CO2 betydelig, tas i bruk på Visund og kommende utbygginger på norsk sokkel når denne er tilgjengelig for anvendelse.