Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Forslag fra mindretall

Forslag fra Senterpartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti:

Forslag 1

       Stortinget ber Regjeringen legge til grunn at Tinfos AS sin andel av Tokke-kraften blir priset med utgangspunkt i gjeldende kommersielt prisnivå for industrikraft, f.t. i all hovedsak etter de retningslinjer som er trukket opp i Innst.S.nr.30 (1991-1992) fra det tidspunkt denne kraften inngår i selskapets reelle industrikraftportefølje.

Forslag fra Senterpartiet:

Forslag 2

       Stortinget ber Regjeringen pålegge foretaksmøtet å instruere Statkraft SF om å ta opp forhandlinger med gjeldsbreveierne i Tokke 1 om priser på leveranser også etter 1. juli 1996. Dette gjelder det kraftkvantum gjeldsbrevene tidligere ga rett til, og utgangspunktet må være selvkost med et framforhandlet tillegg.

       Stortinget forutsetter å få seg saken forelagt på ny dersom det ikke oppnås enighet mellom partene.

Forslag fra Høyre:

Forslag 3

1. Stortinget ber Regjeringen pålegge foretaksmøtet å instruere Statkraft SF å gi gjeldsbreveierne i Tokke 1 mulighet til å forhandle om medeierskap i forhold til sine respektive gjeldsbrevandeler.
2. Stortinget legger til grunn at dersom en gjeldsbreveier ønsker å innlede kjøpsforhandlinger med Statkraft SF, forutsettes pris- og andre spørsmål fastlagt i en forhandlet avtale mellom partene. Utgangspunktet for prisforhandlingene bør være verdisettingsprinsippet basert på gjenanskaffelseskost slik dette er definert i Ot.prp. nr. 23 (1995-1996) Skattlegging av kraftforetak.