Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

4. Riksrevisjonens bemerkninger

       Administrasjonsdepartementet har i dialog med Riksrevisjonen når det gjelder omfanget av overtid vist til det partssammensatte utvalgets undersøkelse.

       Riksrevisjonens undersøkelse gjelder overtidsbruken i 1993 sett i forhold til 1992. Undersøkelsen omfatter alle departementene og 21 underliggende etater og bygger på tall for hele året som er innhentet i den enkelte virksomhet, verifisert av bemyndiget person i virksomheten og vurdert av revisor. Det partssammensatte utvalgets undersøkelse gjelder 1994 og omfatter hele staten, men bygger på registrerte overtidstimer for ti måneder og overtidsgodtgjørelse for kun en måned. Undersøkelsene er dermed ikke direkte sammenlignbare.

       Riksrevisjonen er fortsatt av den oppfatning at omfanget av overtid i staten er betydelig. Uavhengig av omfanget er det i undersøkelsen også avdekket at virksomhetenes praktisering av regelverket og deres kontroll og oppfølging av overtidsbruken ikke er tilfredsstillende. Riksrevisjonen er derfor tilfreds med at Administrasjonsdepartementet bl.a. vil etablere en arbeidsgruppe som skal se nærmere på hvordan overtid registreres med sikte på tiltak som kan bedre oversikten og kontrollen med bruken av overtid. Gruppen skal videre vurdere om og hvordan de tiltak som foreslås kan innarbeides i kravspesifikasjonene i lønns- og personalsystemene.

       Saken har vært forelagt Administrasjonsdepartementet for eventuelle merknader. Statsråden har svart bl.a:

       « Det går fram av rapporten at Riksrevisjonen og Administrasjonsdepartementet bygger sine oppfatninger om størrelsen på overtidsbruken på forskjellige undersøkelser og at Riksrevisjonen fortsatt er av den oppfatning at omfanget av overtid i staten er betydelig. Dette tar Administrasjonsdepartementet til etterretning og viser til de oppfølgingstiltak som er beskrevet i rapporten.
       Jeg vil for øvrig vise til at departementet fortsatt er opptatt av i størst mulig grad å redusere unødvendig overtidsbruk i staten. Dette kom til uttrykk seinest ved årets tariffoppgjør der samtlige sentrale parter forplikter seg til å være pådrivere i det videre arbeid med å redusere overtidsbruken.
       Videre vil vi følge opp saken ved å vurdere og iverksette de tiltak som er foreslått av den partssammensatte gruppen som sto for undersøkelsen om overtidsbruken i staten. »