Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

1. Innledning

      Gjennom forvaltningsrevisjonsprosjektet « Bruk av overtid i staten » er omfanget av overtid kartlagt. Videre er det undersøkt bl.a. hvilke oppgaver overtid benyttes til. Formålet har vært å vurdere om gjeldende regelverk etterleves og om regelverket blir praktisert likt i de forskjellige virksomheter. Det har vært ønskelig å vurdere behovet for bruk av overtid, og om overtid kan erstattes av nye stillinger. De problemstillinger og forhold som omfattes av undersøkelsen er søkt belyst for statsforvaltningen generelt, men utvalget av undersøkte virksomheter er ikke statistisk tilfeldig. Undersøkelsen omfatter samtlige departementer og 21 små og store etater. I rapporten er de undersøkte virksomheter inndelt i tre grupper; departementer, store etater og øvrige etater.

       Rapporten tar for seg hovedtrekkene i de undersøkte departementene/etatene sett under ett. Undersøkelsen gjelder i hovedtrekk året 1993.

       Rapporten fra undersøkelsen følger som trykt vedlegg til dokumentet.

       Rapporten ble oversendt Administrasjonsdepartementet ved Riksrevisjonens brev av 3. februar 1995. Departementet ble bedt om å uttale seg til de forhold som er tatt opp i rapporten, samt opplyse hvilke tiltak departementet vil iverksette.