Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

11. Kyrkje, utdanning og forsking

       Utgiftene til kyrkje, utdanning og forsking var 24,038 mrd. kroner i 1994 - 8,366 mrd. kroner mindre enn i 1993. Nedgangen i utgifter frå 1993 til 1994 skuldast i all hovudsak at rammetilskotta til grunnskoleundervisning og fylkeskommunal vidaregåande opplæring er overført til rammeoverføringane på Kommunal- og arbeidsdepartementets budsjett.

       8,4 % av dei samla utgiftene på området i 1994 er overføringar til kommunar og fylke. Det meste av dette gjeld grunnskolen og vidaregåande opplæring. 48,2 % av utgiftene er drift av eigne institusjonar. Dette gjeld for det meste universitet og høgskolar. 36,3 % gjeld overføring til private. Det vesentlege av dette gjeld studiefinansieringa. Av 4,4 % som går til investeringar, gjeld det meste universitet og høgskolar. Overføringar til andre statsrekneskap utgjer 2,7 %. Dette gjeld forsking og Opplysningsvesenets Fond.