Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

7. Komiteens tilrådning

     Komiteen viser til proposisjonen og til det som står foran og rår Stortinget til å gjøre slikt

vedtak:

I.

       Stortinget gir Kongen fullmakt til å samtykke i at utgifter som statlige etater, herunder Statens naturskadefond, har i forbindelse med de omfattende flomskader på Østlandet kan utgiftsføres under vedkommende etats kapittel og poster med forutsetning om at nødvendig tilleggsbevilgning vil bli gitt når det foreligger nærmere oversikt over behovet på det enkelte området.

II.

       Stortinget gir Kommunal- og arbeidsdepartementet fullmakt til å utbetale nødvendige likviditetstilskudd til kommuner og fylkeskommuner til dekning av utgifter i forbindelse med skadeforebygging, skadesikring, opprydding og gjenreising etter flomødeleggelsene. Likviditetstilskuddene motregnes mot eventuelle statlige bevilgninger til erstatning og/eller statlige rammeoverføringer til kommunene og fylkeskommunene.

III.

       Stortinget ber Regjeringen legge frem en proposisjon om lov og forskrifter når det gjelder erstatning etter naturskade og avlingsskade.

       Proposisjonen skal vurdere behovet for endringer i gjeldende regelverk på bakgrunn av flomskadene på Østlandet. Proposisjonen legges frem i september 1995.

IV.

       Det henstilles til Regjeringa å vurdere forslag i Innst.S.nr.224 (1994-1995) i tråd med flertallets merknader.

Oslo, i finanskomiteen, den 16. juni 1995.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, Bjørnar Olsen, Per-Kristian Foss,
leder. ordfører. sekretær.