Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

6. Personalmessige forhold

  Overdragelsen av SDS til Postverket medfører ingen endringer i ansettelsesvilkårene til de ansatte i SDS.

       Når det gjelder de ansatte i Postens datasentral, er betingelser for overføring fra Postens datasentral til SDS drøftet med de ansattes organisasjoner. Partene har ved disse drøftingene lagt til grunn at de ansatte bør få de samme overgangsordningene som lignende overføringer av personell eller omdanninger av virksomheter har vært basert på.

       Arbeidstakerne fra Postens datasentral innplasseres i SDS med den lønn de har i Postverket.

       Det legges til grunn at medlemskapet i Statens Pensjonskasse opphører fra overgangstidspunktet for de medarbeidere som overføres til SDS. De vil fra det tidspunkt bli omfattet av den pensjonsordning som gjelder for SDS.

       Som en overgangsordning forutsettes at tilsatte i Postens datasentral for en tidsbegrenset periode beregnet fra overgangstidspunktet omfattes av tjenestemannsloven § 13 nr. 2 til nr. 6 mht. fortrinnsrett til statlige stillinger og ventelønnsrettigheter. Slikt bibehold av rettigheter etter tjenestemannsloven må lovreguleres. Det vil bli fremmet forslag om dette i en særskilt Odelstingsproposisjon.