Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

2. Bakgrunn

    I St.prp. nr. 1 (1994-1995) ble det varslet at departementet ville vurdere Statens Datasentral AS' rolle og departementets forhold til SDS, og evt. komme tilbake med konsekvenser av disse vurderingene. Viktige konklusjoner i departementets vurderinger er:

- Kvalitet og tilbud på internadministrative systemer fremmes best gjennom regelverk og kravspesifikasjoner og kunde/leverandørrelasjoner under forretningsmessige rammevilkår og i åpen konkurranse.
- Kommersielle dataselskaper forutsettes å utvikle og tilby produkter og tjenester iht. etterspørselen. Det er som hovedregel ikke statsforvaltningens oppgave å utvikle og tilby slike systemer.
- SDS framtrer ikke som noe virkemiddel for Administrasjonsdepartementet i forvaltningsutviklingen.
- Administrasjonsdepartementets forhold til SDS er i dag av en slik art at departementet ikke lenger har behov for å forvalte eierinteressene i et dataselskap som SDS for å ivareta målsettingene i datapolitikken i statsforvaltningen.