Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 2: Brev fra Norges Fiskarlag til næringskomiteen, datert 19. mai 1995:

Vedrørende Dok.nr.8:65, om forslag fra stortingsrepresentantene Peter Angelsen, Johanne Gaup, Tor Nymo og Morten Lund om rekruttering til fiskaryrket for ungdom

       Det vises til Deres brev av 13. d.m. vedrørende nevnte sak.

       Rekruttering til fiskaryrket er en omfattende sak som vies oppmerksomhet fra mange hold. Ofte er det framtidige rekrutteringsspørsmålet sett i direkte sammenheng med dagens kvotesystem, og det foreslås konkrete tiltak i forhold til dette.

       Fiskeriministeren har tatt initiativ til å nedsette en arbeidsgruppe for å komme med konkrete forslag til framtidig rekruttering til fiskaryrket. Denne arbeidsgruppen er sammensatt med representanter fra Fiskeridepartementet, Fiskeridirektoratet, Norges Fiskarlag, Norsk Sjømannsforbund og Norges Fiskarkvinnelag. En representant fra Fiskerinæringens Felles Kompetansestyre (FFK) har sekretariatsfunksjonen i arbeidsgruppen.

       Arbeidsgruppen skal avgi sin innstilling til Fiskeriministeren 1. juni 1995.

       FFK, som består av representanter fra organisasjonen i fiskerinæringen, har tatt initiativ til et arbeid med å utarbeide forslag/tiltak som kan bidra til å rekruttere ungdom inn i fiskerinæringen. Dette arbeidet i regi av FFK, vil ta noe lenger tid.

       Norges Fiskarlag er svært opptatt av å rekruttere ungdom inn i fiskaryrket, men vil i påvente av innstillingen fra arbeidsgruppen nedsatt av Fiskeridepartementet, ikke ta stilling til enkeltforslag på nåværende tidspunkt.