Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Hærens framtidige verksted- og lagerorganisasjon

     I kapittel 4 og 5 redegjør departementet for visse utviklingstrekk ved Hærens organisasjon og konsekvensene for Hærens framtidige verksted- og lagerorganisasjon.

       Reduksjoner i Hærens krigsstruktur og fredsorganisasjon tilsier en reduksjon av Hærens verksted- og lagerorganisasjon. Samtidig forutsetter Forsvarets økonomiske innsparingsmål at det legges vekt på rasjonell drift og effektiv forvaltning. Behovet for en slik utvikling er tatt opp allerede i St.meld. nr. 16 (1992-1993), jf. Innst.S.nr.150 (1992-1993) hvor det bl.a. påpekes at Forsvaret må tilstrebe en virksomhet i tråd med moderne materialadministrative prinsipper og at rasjonaliseringen av materiellforvaltningen i Forsvaret skal fortsette med høy prioritet i perioden.

       Verksted- og lagerorganisasjonen blir derfor foreslått redusert og tilpasset den framtidige virksomheten i Hæren. Dette fører bl.a. til en konsentrasjon av verksted- og lagervirksomheten til Troms og Østlandet. Virksomheten på Sørlandet, Vestlandet og i Trøndelag vil som en følge av ny hærstruktur føre til at vedlikeholdsbehovet i disse områdene reduseres.

       Lagring av mobiliseringsmateriell vil bli regionalt sentralisert. Antall lagersteder for mobiliseringsmateriell vil bli vesentlig redusert, og en utstrakt bruk av containerlagring vil gi en mer rasjonell lagring av materiellet. Innen år 2000 vil Hærens mobiliseringslagret materiell være overført fra ca 1.000 mobiliseringslagre/telthus til ca 30 lagersteder.