Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

1. Innledning

     Forsvarsdepartementet legger i denne proposisjonen fram forslag til endringer i Hærens regionale og lokale verksted- og lagerorganisasjon. Verksteder og lagre i de områdene der Hæren får liten eller ingen aktivitet, foreslås nedlagt. Den øvrige verksted- og lagerorganisasjonen blir tilpasset den framtidige aktiviteten innen den enkelte distriktskommandoen. I tillegg fremmes forslag om en omlegging av Hærens utdanningsorganisasjon i indre Troms og en vurdering av Hærens krigsstruktur på Sør- og Vestlandet.

       Behovet for tilpasning av Hærens verksted- og lagerorganisasjon, samt omlegging av Hærens utdanningsorganisasjon i indre Troms, ble tatt opp i St.prp. nr. 27 (1993-1994). Der la departementet fram forslag som medfører en betydelig reduksjon av Hærens krigsstruktur, og dens regionale og lokale fredsorganisasjon. De forslagene som fremmes i denne proposisjonen er en oppfølging av St.prp. nr. 27 (1993-1994), og betyr en ytterligere tilpasning av fredsvirksomheten til Hærens framtidige krigsstruktur.