Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 5: Brev fra Stortingets utenrikskomité til forsvarsministeren, datert 30. mai 1995:

     Vedlagt følger brev av 29. mai d.å. fra Sosialistisk Venstrepartis stortingsgruppe i forbindelse med møte med utenriks- og forsvarskomiteene onsdag 31. mai kl. 14.00.

       Jeg viser til brev av 24. mai 1995 fra Utenriksminister Bjørn Tore Godal angående miner. I brevet sies følgende: « De eldre anti-personellminer som inngår i det norske forsvar er planlagt utfaset og vil ikke ble erstattet med nye anti-personellminer. » På denne bakgrunn ber jeg om en redegjørelse som svar på følgende spørsmål til Forsvarsministeren:

       Skal det norske forsvaret utfase alle typer anti-personellminer og hvor lang tid vil en slik utfasing ta. Hvilke typer miner vil det norske forsvar vært utstyrt med når utfasingen er avsluttet.

       Jeg håper Forsvarsministeren kan gi skriftlig svar på dette til fellesmøtet mellom Utenriks- og forsvarskomiteene som avholdes Onsdag 31. mai 1995.