Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

16. Forsvarsdepartementet

Flerbrukshelikopter på Vigra

       Ved behandlingen av B.innst.S.nr.II (1993-1994) fattet Stortinget følgende vedtak:

       « Stortinget ber Regjeringen legge fram forslag om stasjonering av et flerbrukshelikopter på Vigra snarest mulig og senest i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett 1994. »

       Sosial- og helsedepartementet ved Rikstrygdeverket inngikk høsten 1993 en avtale med Mørefly A/S om utplassering av et ambulansehelikopter på Vigra. Kontrakten gjelder fra 1. januar 1994 til 31. desember 1998.

       Et flerbrukshelikopter på Vigra vil spesielt måtte dekke ambulanseflyging- og redningstjenesteformål. Regjeringen vil innlede forhandlinger med sikte på å leie inn et mellom- tungt helikopter til flerbruksformål på Vigra. En vil i den forbindelse vurdere mulighetene for en utvidelse av Rikstrygdeverkets ambulansekontrakt med Mørefly A/S. En tar sikte på at flerbrukshelikopteret kan utstasjoneres i løpet av 1994.

       Eventuelle forslag om bevilgningsendringer i inneværende år på Forsvarsdepartementets budsjett, kan først framlegges når forhandlingene er sluttført. Evt. kostnader i 1994 vil dekkes ved forslag om en tilleggsbevilgning.

       Ordningen med et flerbrukshelikopter på Vigra vil bli evaluert etter 2 år.

       Komiteen tar ovenstående til etterretning.

       Komiteen forutsetter at det helikopteret som aktes innleid vil være av en slik type og størrelse og med slik utrustning at det fullt ut tilfredsstiller kravet til et flerbrukshelikopter som skal kunne brukes ved redningsaksjoner også i den mørke årstid og under ekstremt dårlige værforhold slik det kan være på nordvestlandet høst og vinters tid.