Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

2. Komiteens merknader

Komiteen viser til det fremlagte forhandlingsresultatet som er inngått mellom avtalepartene.

       Komiteen viser til at det overføres 25 mill. kroner fra oppgjøret i 1993 for å stimulere til økt inntak av lærlinger frem til et nytt system for fag- og yrkesopplæring under Reform '94 trer i kraft.

       Komiteen oppfordrer partene i oppgjøret til å prioritere arbeidet med å øke inntaket av lærlinger.

       Komiteens medlemmer fra Senterpartiet, Høyre, Sosialistisk Venstreparti og representanten Roy N Wetterstad vil vise til at det ved tariffoppgjøret våren 1993 ble avsatt 25 mill. kroner for å stimulere til opprettelse av flere lærlingeplasser i staten. Bakgrunnen for dette var en felles innstilling høsten 1992 om å øke antall lærlinger fra 500 til 1.000. Opptrappingen skulle skje på grunnlag av prinsippene i Reform '94.

       Disse medlemmer vil videre vise til at antall lærlingeplasser i fjor gikk tilbake med 1.500.

       Disse medlemmer vil i den forbindelse vise til at statsråden i spørretimen 26. januar 1994 sa at han delte den utålmodighet som spørreren ga uttrykk for, og at han ville være en pådriver overfor de aktuelle etater for å skaffe flere lærlingeplasser.

       Disse medlemmer forutsetter på denne bakgrunn at Regjeringen i samarbeid med de ansattes organisasjoner aktivt følger opp arbeidet med å skaffe flere lærlingeplasser i statlig sektor.