Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Forslag fra mindretall

Forslag fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti:

Forslag 1

       De regler for rammeoverføringer gjennom inntektssystemet som i dag gjelder for kommunene i Nordland, gjøres tilsvarende gjeldende for Namdalskommunene.

Forslag fra Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 2

       Veksten i kommunesektorens frie inntekter (skatt og ramme) for 1995 økes fra ¼ % til 1 ½ %.

Forslag 3

       Inndraging av midlar til rutetrafikk, stipulert av Regjeringa til ca 140 mill. kr., fordelast over ein tidsperiode på 3 år, frå og med 1996.

Forslag fra Høyre:

Forslag 4

       I inntektsåret 1995 skal:

a) Den fylkeskommunale skattøren være 6, 6,5, 7 eller 7,5 %.
b) Den kommunale skattøren utenom Oslo være 12, 12,5, 13 eller 13,5 %. I Oslo skal den være 18, 18,5, 19, 20, 20,5 eller 21 %.

Forslag 5

       Stortinget ber Regjeringen om å legge frem et forslag til vesentlig reduksjon av de øremerkede tilskuddene til kommuner og fylkeskommuner.

Forslag 6

       Stortinget ber Regjeringen legge frem forslag om en mer rettferdig utgiftsutjevningsnøkkel der man i større grad bygger på rene objektive kriterier. Regjeringen bes gjennom dette legge forholdene til rette for å redusere forskjellene mellom de enkelte kommunene mht. det totalt disponible beløp pr. innbygger jf. figurene 3.5 og 3.6, proposisjonens sidene 15 og 16.

Forslag fra Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti:

Forslag 7

       Stortinget gjev Kommunal- og arbeidsdepartementet fullmakt til å fordele etter skjønn 2.650.000.000 kroner av inntektene til Skattefordelingsfondet for 1995 som tilskot til kommune- og fylkeskommunebudsjettene for budsjetterminen 1995.

Forslag fra Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 8

       Lønstilskotet til lærlingar vert oppretthalde som øremerkt tilskot.