Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

2. Bakgrunn

Grunnlaget for den omfattende omstillingsprosessen som Forsvaret nå er inne i, ligger i St.meld. nr. 16 (1992-1993). Meldingen er fulgt opp med forslag til endringer i organisasjonen innen alle forsvarsgrener. En del nødvendige tilpasninger i krigsstrukturen og fredsorganisasjonen står igjen å avklare, bl.a. mellom Hæren og Heimevernet og den øverste ledelse i Forsvaret. Disse og andre saker vil bli lagt frem etter hvert som de er ferdig utredet.

       Omstillingsprosessen i Forsvaret berører såvel personellet som kommuner med forsvarsvirksomhet. Personellpolitikken i Forsvaret ble trukket opp i St.meld. nr. 31 (1993-1994). Overfor kommunene er det satt i verk tiltak for å redusere uheldige virkninger lokalt i samarbeid med bl.a. Kommunal- og arbeidsdepartementet. Forsvarsdepartementet ønsker å medvirke til ny virksomhet og sysselsetting med grunnlag i bl.a. overtallig personell og ledige bygg og anlegg.