Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

13. Forslag fra mindretall

Forslag fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet:

Forslag 1

       Stortinget ber Regjeringen vurdere konsekvensene ved å øremerke en del av tobakksavgiften til forebyggende arbeid, og eventuelt legge fram konkrete forslag om dette for Stortinget.

Forslag fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Fremskrittspartiet:

Forslag 2

       Stortinget ber Regjeringen framlegge konkrete forslag til tiltak allerede i forbindelse med Stortingets behandling av budsjettet for 1995 med sikte på å styrke antall årsverk ved helsestasjonene og i skolehelsetjenesten.

Forslag fra Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 3

       Stortinget ber Regjeringen legge til rette for økt forskning med sikte på å bedre kunnskapen om årsaken til belastningslidelser og iverksette konkrete tiltak for å motvirke slike skader.

Forslag 4

       Stortinget ber Regjeringen iverksette konkrete tiltak for bedre ulykkesregistrering.

Forslag fra Sosialistisk Venstreparti og Fremskrittspartiet:

Forslag 5

       Stortinget ber Regjeringen sikre at de miljørettede helsevernprosjektene i Samlet plan kan videreføres ved at de statlige overføringene til dette formål fortsatt blir øremerket.

Forslag fra Sosialistisk Venstreparti:

Forslag 6

       Stortinget ber Regjeringen iverksette konkrete tiltak for å formalisere samarbeidet på tvers av ulike sektorer og forvaltningsnivåer med sikte på å styrke det helsefremmende og forebyggende arbeid.

Forslag 7

       Stortinget ber Regjeringen bidra til at helsetjenesten i kommunene får tilgang på tverrfaglig kompetanse for å arbeide aktivt mot helseskadelige miljøforhold. Et slikt mål må være nådd innen år 2002.

Forslag 8

       Stortinget ber Regjeringen utarbeide bemanningsnormer ved sosialkontorene slik at de blir satt i stand til å løse de oppgaver og tjenester de er pålagt.