Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

9. Øvrige lovendringer

Den som er ilagt tilleggsskatt med høy sats, kan i ti år deretter ikke tjenestegjøre som medlem av nemnd som nevnt i §§ 2-2 til 2-4, jf. ligningsloven § 2-5 bokstav f. Departementet foreslår at bestemmelsen videreføres for den som er ilagt skjerpet tilleggsskatt. Selv om ordlyden i bestemmelsen tilpasses de nye reglene om tilleggsskatt, legger departementet til grunn at regelen fremdeles vil omfatte dem som er eller blir ilagt tilleggsskatt med høy sats etter någjeldende § 10-4 nr. 1 annet punktum.

Det vises til forslag til endring i ligningsloven § 2-5 bokstav f.

I folketrygdloven § 24-4 tredje ledd annet punktum og skattebetalingsloven § 10-51 bokstav f er det vist til bestemmelsen om tilleggsskatt i ligningsloven § 10-2, som i dag hjemler både ordinær og forhøyet tilleggsskatt. Disse bestemmelsene bør etter departementets mening også omfatte skjerpet tilleggsskatt, som etter departementets forslag skal reguleres i ligningsloven § 10-5. Departementet forslår derfor at "§ 10-2" i disse bestemmelsene endres til "§§ 10-2 til 10-5".

Det vises til forslag til endringer i folketrygdloven § 24-4 tredje ledd annet punktum og skattebetalingsloven § 10-51 bokstav f.

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag.