Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Merknader til de enkelte bestemmelser

Til § 5

Endringen som foreslås i annet ledd annet punktum er av teknisk art ved at henvisningen til "styret" i dagens lov tas ut. Det anses ikke nødvendig å ha en særskilt henvisning til vedtaksorganet i denne bestemmelsen.

Til § 7

Det foreslås endringer i første og annet ledd av teknisk karakter ved at henvisningen til "styret" i første ledd tas ut, og at "Pensjonsstyret" i annet ledd erstattes med "Stortingets presidentskap". I første ledd foreslås også en mindre realitetsendring ved at innvilgelse av ventegodtgjørelse heretter alltid skal skje på grunnlag av søknad. Etter dagens lovtekst vil det også være mulig for Pensjonsstyret å innvilge ventegodtgjørelse uavhengig av søknad, men dette anses ikke naturlig når avgjørelsen nå skal fattes av Presidentskapet.

Til § 10

I første ledd fremgår bestemmelsen om at Stortingets pensjonsordning nå skal administreres av Statens Pensjonskasse, med unntak av saker om ventegodtgjørelse. Endringen innebærer at Pensjonsstyret i Stortinget vil opphøre å fungere. Det vises for øvrig til pkt. 2.1 ovenfor.

I annet ledd gis det pålegg om at det skal fremlegges en årlig beretning for Stortinget om pensjonsordningen. Henvisningen til "Styret" innledningsvis i bestemmelsen er erstattet med en henvisning til Pensjonskassen. Bestemmelsen viderefører gjeldende § 10 tredje ledd i stortingspensjonsloven med visse justeringer. Det anses ikke lenger nødvendig at særskilt regnskap for ordningen skal fremlegges for Stortinget, men det forutsettes at beretningen også gir informasjon om utgiftene knyttet til pensjonsordningen.