Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg

Jeg viser til brevet til Stortingets presidentskap fra finansministeren av 29. oktober 2008 der det gjøres oppmerksom på at det i Ot.prp. nr. 1 (2008-2009) Skatte- og avgiftsopplegget - lovendringer, er oppdaget enkelte feil som finanskomiteen anmodes om å rette opp i sin innstilling.

I Ot.prp. nr. 1 (2008-2009) foreslår Finansdepartementet en endring i skatteloven § 12-2 bokstav b for å fastslå at både pensjon i og utenfor arbeidsforhold skal skattlegges som personinntekt. Tilsvarende endring er også foreslått i folketrygdloven §§ 3-15 annet ledd bokstav a og 23-3 annet ledd nr. 1 bokstav a. Det er ikke tatt hensyn til dette i det lovforslag som Arbeids- og inkluderingsdepartementet har fremmet i Otprp. nr. 4 (2008-2009).

Jeg anmoder om at arbeids- og sosialkomiteen i sin innstilling retter opp dette i samsvar med gjennomgangen nedenfor.

§ 23-3 annet ledd nr. 1 bokstav a skal lyde:

  • a. pensjon i og utenfor arbeidsforhold, føderåd, livrente som er ledd i pensjonsordning i arbeidsforhold, engangs- og avløsningsbeløp for slike ytelser, engangsutbetaling fra pensjonsordning etter innskuddspensjonsloven, engangsutbetaling fra individuell pensjonsavtale som er i samsvar med regler gitt av departementet og støtte etter lov om supplerande stønad til personar med kort butid i Noreg.