Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 2

I ovennevnte Odelstingsproposisjon vil vi med dette gjøre komiteen oppmerksom på en unøyaktighet som fremkommer i spesialmerknaden til § 9 på s. 261 annen spalte. I proposisjonen er det forutsatt at Likestillings- og diskrimineringsombudet kan ta opp saker av eget initiativ, også når det er saker om mulig brudd på plikten til generell tilrettelegging i lovens § 9. Dette er omtalt på s. 261 i annen spalte, sjette avsnitt.

I Syseutvalgets lovforslag var det forutsatt at en person med nedsatt funksjonsevne måtte rammes av den mangelfulle tilretteleggingen for at det skal foreligge diskriminering. Dette vilkåret er ikke videreført i departementets lovforslag. Det er derfor ikke noe krav om at en konkret person blir rammet ved å bli utestengt fra virksomhetens alminnelige funksjon, slik formuleringen på s. 261 i annen spalte, fjerde avsnitt (siste setning) kan gi inntrykk av.