Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

2. Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, lederen Anne Marit Bjørnflaten, Ingrid Heggø, Hilde Magnusson Lydvo og Tone Merete Sønsterud, fra Fremskrittspartiet, Jan Arild Ellingsen, Solveig Horne og Morten Ørsal Johansend, fra Høyre, Elisabeth Aspaker og André Oktay Dahl, og fra Sosialistisk Venstreparti, Kirsti Saxi, viser til at forslagene i direktivet innebærer en styrking av skadelidtes stilling, blant annet ved at ansvarsgrensen for tingsskade økes.

Komiteen synes det er positivt at det legges til rette for at enkelte motorvogner som i dag er unntatt fra forsikringsplikten, kan likestilles med uforsikrede kjøretøy slik at Trafikkforsikringsforeningen vil bære det økonomiske ansvaret.

Komiteen vil likevel bemerke at det er grunn til å tro at premien for forsikring vil øke fordi forsik­ringsselskapene vil måtte utbetale større beløp enn tidligere.