Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Sammendrag

I dokumentet fremmes følgende forslag:

"Vedtak til lov

om endring i lov 24. juni 1988 nr. 64 om utlendingers adgang til riket og deres opphold her (utlendingsloven)

I

I lov 24. juni 1988 nr. 64 om utlendingers adgang til riket og deres opphold her (utlendingsloven) gjøres følgende endring:

§ 29 nytt femte ledd skal lyde:

Dersom grunnlaget for utvisning er bestemmelsens litra d, eller e, skal utlendingen holdes i lukket forvaring med brev- og besøkskontroll inntil utvisningen kan effektueres.

II

Loven trer i kraft straks."

Som bakgrunn for forslaget vises det i dokumentet til at Borgarting lagmannsrett stadfestet 20. november 2006 Oslo tingretts avgjørelse av at utvisningsvedtaket av A, kjent som mulla Krekar, er gyldig. Til tross for at mulla Krekar er besluttet utvist fra Norge fordi han er en trussel mot rikets sikkerhet, er det ikke lagt begrensninger i hans bevegelsesfrihet, annet enn at han ikke kan reise ut av landet.

I påvente av eventuelle avtaler og garantier som gjør det mulig å utvise utlendinger som er en trussel for rikets sikkerhet, mener forslagsstillerne at det er nødvendig med en innskjerpelse av bevegelsesfriheten til slike personer.