Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 2: Brev fra næringskomiteen til Fiskeri- ogkystdepartementet v/statsråden, datert 16. november 2006

Næringskomiteen har for tiden til behandling Ot.prp. nr. 98 (2005-2006) Lov om endringer i lov 17. juni 1966 nr. 19 om forbud mot at utlendinger driver fiske m.v. i Norges territorialfarvann og i lov 3. juni 1983 nr. 40 om saltvannsfiske m.v. (tiltak mot ulovlig, urapportert og uregulert fiske). I forbindelse med behandling av saken har noen av komiteens medlemmer følgende spørsmål:

Den nordøstatlantiske fiskerikommisjonen (NEAFC) har vedtatt forpliktende regler om havnestatskontroll som skal tre i kraft 1. mai 2007.

  • Hvordan bli reglene fulgt opp i praksis, og hvordan vil kontrollen være med at medlemslandene følger opp og håndhever regelverket?

  • En betydelig andel av landingen skal kontrolleres. Hvor stor andel er det i prosent, og vil det være lik kontroll i alle medlemslandene?

  • Svartelistede fartøy skal ikke tillates å anløpe havner eller motta service, forsyninger, og lignende i medlemslandenes havner. Vil dette gjelde alle land fra 1. mai. 2007, og hvordan vil kontrollen være på at dette blir fulgt opp av medlemslandene.

  • Regelbrudd vil bli sanksjonert på samme måte som brudd på andre oppgaveplikter. Hvilke type sanksjoner er det?