Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Innføring av hjemmel for innhenting av opplysninger fra Posten Norge AS - arbeidsmarkedsloven § 19 og folketrygdloven § 21-4

Arbeids- og velferdsetaten har i dag ikke lenger adgang til å innhente taushetsbelagte opplysninger fra Posten Norge AS, da Posten Norge AS er organisert som et aksjeselskap. Det foreslås en lovendring i arbeidsmarkedsloven § 19 og folketrygdloven § 21-4 som gir Arbeids- og velferdsetaten adgang til å pålegge Posten Norge AS å gi de opplysningene som er nødvendige for at Arbeids- og velferdsetaten skal kunne utføre sine oppgaver etter disse lovene.

Departementet foreslår at arbeidsmarkedsloven § 19 første ledd og folketrygdloven § 21-4 første ledd endres slik at Posten Norge AS nevnes eksplisitt blant de myndighetene og organisasjonene som Arbeids- og velferdsetaten kan pålegge "å gi opplysninger som er nødvendige for at Arbeids- og velferds­etaten skal kunne utføre sine oppgaver etter denne loven."

Det vises til lovforslaget, arbeidsmarkedsloven § 19 første ledd og folketrygdloven § 21-4 første ledd.

Det foreslås at endringen trer i kraft når Kongen bestemmer.

Komiteen støtter forslaget til endring i § 21-4 som medfører at Posten Norge A/S nevnes i loven som omhandler en rekke private organisasjoner som Arbeids- og velferdsetaten kan pålegge å gi taushetsbelagte opplysninger som er nødvendige for at etaten skal kunne utføre sine oppgaver.

Komiteen støtter den foreslåtte endringen i lov om arbeidsmarkedstjenester som medfører at Posten Norge nevnes i lovteksten.