Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 2: Brev fra Barne- og likestillingsdepartementet v/statsråden til familie- og kultur­komiteen, datert 28. februar 2006.

Jeg viser til brev av 9. februar.

Det har ikke tidligere blitt diskutert om barnelovens definisjon av "vanlig samværsrett" skulle være et minimumssamvær. Ot prp. nr. 11 har i sitt forslag til endring i barneloven § 43 første ledd en tydeliggjøring av at i tilfeller hvor det ikke er til barnets beste, skal det ikke fastsettes samvær. Denne bestemmelsen vil stå i stor motsetning til en eventuell regel om minimumssamvær. Å innføre minstesamvær i barneloven vil være en regel med så store konsekvenser, at jeg vil fraråde at det vedtas uten en grundig utredning i forkant.

Jeg har tidligere skrevet at jeg i den kommende fireårsperioden ønsker å gjennomgå barneloven med sikte på å vurdere om loven i tilstrekkelig grad ivaretar barnas beste og likestilling mellom foreldrene. En gjennomgang og vurdering av samværnormens betydning vil da kunne bli drøftet.