Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

6. Overgangsregler og ikrafttredelse

Departementet foreslår overgangsbestemmelser om forenklet omregning ved endring av regnskapsvaluta og om adgang til å gi forskrifter om regnskapsføringer ved overgang fra gruppen små foretak. Det vises til lovforslaget del I (regnskapsloven) § 1-6 femte ledd og § 3-4 første ledd tredje punktum.

Det foreslås også en overgangsordning for for­enklet anvendelse av internasjonale regnskapsstandarder. Det vises til omtalen i pkt. 2.1 ovenfor.

Departementet foreslår at departementet skal kunne fastsette andre overgangsbestemmelser. Det vises til lovforslaget del VI nr. 2 annet ledd.

Departementet legger opp til at bestemmelsene i loven settes i kraft raskt, i hovedsak med virkning fra 1. januar 2005.

Overgangsordningen om forenklet anvendelse av internasjonale regnskapsstandarder kan ikke tre i kraft uten at det er gjennomført skattemessige tilpasninger. Departementet tar sikte på å foreslå endringer i skattelovgivningen slik at lovregler kan tre i kraft med virkning for inntektsåret 2005. Vurderingen her er den samme som for anvendelse av fullstendig IFRS etter IFRS-forordningen. Det vises til omtalen av dette i Ot.prp. nr. 89 (2003-2004) pkt. 3.4.6 (s. 24-26).

Komiteen slutter seg til Regjeringens forslag.

Komiteen viser til sine merknader under pkt. 2.1.2 ovenfor der komiteen går imot Regjeringens forslag til overgangsregel VI nr. 2 første ledd.