Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

12. Økonomiske og administrative konsekvenser

Forslagene har samlet sett ikke til hensikt å påvirke bevilgningsrammene for fri rettshjelp. Noen av forslagene vil isolert sett medføre noen merkostnader, andre vil isolert sett innebære innsparinger. Mange av forslagene er kun ment å lovfeste praksis og har slik sett ikke økonomiske konsekvenser. Derimot vil forslagene medføre en del innsparinger i de ressurser som brukes til å administrere rettshjelpsordningen.

Departementet har lagt til grunn at forslagene ikke vil pålegge den enkelte domstol særlig mer arbeid enn i dag. Sett i forhold til antall domstoler og det totale sakstallet ved domstolene, antas dette ikke å medføre noen stor merbelastning. Fylkesmennene vil som følge av forslagene få en noe redusert arbeidsbelastning.

Samlet sett vil forslagene ikke medføre behov for økte rammer. Justisdepartementet og Arbeids- og administrasjonsdepartementet [Mo­derniserings­depar­te­mentet] vil avklare nærmere om det er grunnlag for å overføre ressurser fra fylkesmennene til domstolene.

Komiteen har ingen merknader.