Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

5. Presisering av regler om inntektstak for mottakere av tidsbegrenset uførestønad

I forbindelse med innføring av tidsbegrenset uførestønad ble det vedtatt at det skal være anledning til å ha friinntekt ved siden av stønaden, jf. Innst. O. nr. 86 (2002-2003). I denne forbindelse ble det også innført et inntektstak i folketrygdloven § 12-12 andre ledd siste punktum slik at ytelsen og pensjonsgivende inntekt til sammen ikke kan overstige inntektsnivået før uførhet.

Det vises til at stønadstak for mottakere av tidsbegrenset uførestønad i Ot.prp. nr. 102 (2001-2002) var forutsatt regulert på samme måte som for rehabiliteringspengemottakere (jf. folketrygdloven § 10-10 femte ledd).

Det påpekes at innføring av inntektstak i § 12-12 medførte en dobbeltregulering for mottakere av tidsbegrenset uførestønad, og det foreslås at henvisningen til § 10-10 femte ledd andre punktum i § 12-13 nr. 1 tredje ledd oppheves.

Departementet foreslår at endringene trer i kraft straks. Endringene vil ikke ha økonomiske eller administrative konsekvenser.