Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg: Brev fra Fiskeridepartementet v/statsråden til næringskomiteen, datert 27. november 2002

Det vises til Næringskomiteens brev av 26. november 2002 vedrørende informasjon til Stortinget om drifts- og strukturordninger i fiskeriene.

Jeg antar at Næringskomiteen her viser til Regjeringens høringsnotat av 7. august 2002 med forslag om drifts- og strukturordninger for kystflåten.

Forslaget om drifts- og strukturordninger for kystfartøy under 28 m er nå på høring, og høringsfristen går ut 15. januar 2003.

På grunnlag av de mange innspill og merknader som er fremkommet i forbindelse med høringen, vurderer Regjeringen det som hensiktsmessig å orientere Stortinget nærmere om innholdet i ordningene, hva som er målsettingen med forslaget, og om hvilke reaksjoner som er fremkommet i høringsrunden.

Regjeringen tar sikte på å legge frem en slik orientering for Stortinget på en egnet måte, slik at Stortinget således kan få en orientering om Regjeringens arbeid med spesielle kvoteordninger. Regjeringen anser dette som et egnet grunnlag for Stortinget til å kunne vurdere forslaget til avgiftssats som vil bli fremmet som eget forslag i tilknytning til revidert nasjonalbudsjett 2003. Forslag om avgiftssats vil bli fremmet under forutsetning av Stortingets godkjenning av hjemmel for slik strukturavgift.