Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

3. Flytting av bestemmelsen om stønad til ortopediske hjelpemidler m.m. fra folketrygdloven kapittel 5 til folketrygdloven kapittel 10

Folketrygdloven kapittel 5 gjelder stønad ved helsetjenester. Etter lovens § 5-15 kan det ytes stønad til dekning av utgifter til anskaffelse, vedlikehold og fornyelse av nødvendige og hensiktsmessige ortopediske hjelpemidler, brystproteser, ansiktsdefektproteser, øye­proteser og parykker. Kapittel 10 har bl.a. bestemmelser om stønad til bedring av funksjonsevnen i arbeidslivet og i dagliglivet, og da hovedformålet med bestemmelsen om stønad til ortopediske hjelpemidler m.m. er å bedre den generelle funksjonsevnen, foreslås bestemmelsen om stønad til ortopediske hjelpemidler m.m. flyttet fra kapittel 5 til kapittel 10. Da kapittel 5 gir større adgang til å gi stønad i utlandet enn kapittel 10, foreslås at § 10-3 fjerde ledd suppleres for å unngå en materiell endring på dette punktet.

Departementet foreslår at endringen trer i kraft straks. Forslaget vil ikke ha økonomiske eller administrative konsekvenser.

Komiteen har ingen merknader til forslaget.