Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

18. Lovtekniske justeringer og klargjøringer i trygderettsloven

Når Trygderettens leder og nestleder har forfall, skal etter gjeldende rett den eldste i ansiennitet av de andre juridisk kyndige medlemmer gjøre tjeneste i lederens sted.

Det vises til at Trygderetten i brev har uttalt at det etter at Trygderetten i 1997 ble inndelt i fagavdelinger, er naturlig at det er den avdelingsleder som har lengst ansiennitet som avdelingsleder, som gjør tjeneste i leders sted når leder og nestleder har forfall.

Departementet er enig i dette og foreslår at trygderettsloven § 6 nr. 2 suppleres.

Endringen, som foreslås å tre i kraft straks, har ingen administrative eller økonomiske konsekvenser.

Ved endringslov 10. desember 1999 nr. 84 ble det foretatt en omdisponering av bl.a. bestemmelsene om hvem som skal være ankemotpart ved behandlingen i Trygderetten, jf. Ot.prp. nr. 46 (1998-1999) punktene 17.4 og 22.2. Det opplyses at ved en feil ble hjemmel for departementet til å fastsette unntak fra hovedregelen om ankemotparter utelatt. Det foreslås at dette rettes opp ved at hjemmelen gjeninnføres.

Endringen foreslås å tre i kraft straks. Den har ingen økonomiske eller administrative konsekvenser.

Ved lovendring 10. desember 1999 nr. 84 ble det innført kjønnsnøytrale betegnelser i trygderettsloven.

I § 14 andre ledd ble betegnelsen «rettens formann» endret til «rettens leder». Det påpekes at riktig betegnelse i bestemmelsen skal være «rettens administrator».

Departementet foreslår at dette rettes opp.

Endringen foreslås å tre i kraft straks. Den har ikke administrative eller økonomiske konsekvenser.

Komiteen slutter seg til de foreslåtte endringer som er lovtekniske justeringer og klargjøringer.